Hřiště u rakovnické Sokolovny patřilo v neděli 19. září Krajskému setkání přípravek Středočeského kraje. K plnění čtyř disciplín se sem sjelo sedmnáct družstev přípravky ve věku 3−6 let z okresu Rakovník, Příbram, Kladno, Nymburk, Praha-východ, Mělník, Kutná Hora a Kolín.

Tří až pětičlenné týmy dorazily se svými vedoucími, trenéry, rodiči a dalšími fanoušky. Přípravka nemá centrálně daná pravidla pro své soutěže, ale toto Krajské setkání se inspirovalo rakovnickou soutěží Plamínek, která plně vychází z celostátní hry Plamen pro mladší a starší žáky. V disciplínách štafeta 3x50 metrů, štafeta CTIF na 3 úsecích, štafeta trojic a útok se džberovou stříkačkou se na Rakovnicku začalo závodit před 19 lety.

Po zvládnutí soutěžního programu se děti mohly zastavit u preventivního stánku HZS Středočeského kraje nebo se občerstvit u stánku SDH Lužná. Při závěrečném vyhlášení všichni získali věcné ceny a dřevěné medaile ve tvaru plamínku, které je možné podle vlastní fantazie vybarvit. Za podporu při přípravě akce děkujeme městu Rakovník a firmě Procter a Gamble. 

Text a foto J. Čečrdlová

 

Fotogalerie

https://www.rajce.net/a17488375

https://www.zonerama.com/VeroMadrilena/Album/7649499